Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Завжди «як нова» — тканина для пошиття спецодягу Гарда Преміум 240

Відомо, що у сусіда трава завжди зеленіша. Втім, іноді це дійсно не приказка, а гірка правда. І якщо колеги у галузі мають вдалий досвід, то чому б його не перейняти? У цьому матеріалі мова піде про вибір тканин для пошиття спеціального одягу.

Гарда_формат_1920х468.jpg

Готовий спецодяг із використанням Гарда Преміум 240

Проблема: спецодяг працівників за кордоном виглядає охайніше, ніж в Україні

Успішний бізнес — це завжди про відповідальність. Тож керівництво будь-якого бізнесу зобов’язане звертати увагу не лише на глобальні цілі та плани, а й на конкретні умови, які, на перший погляд, не здаються надто важливими. Так, власник великого українського холдингу, що займається сільським господарством та виробництвом продуктів харчування, звернув увагу на охайність працівників його підприємств. Оскільки холдинг має заводи не тільки в Україні, а й за кордоном, була можливість порівняти і винести вердикт: за кордоном працівники аналогічних харчових підприємств виглядають більш охайно та чисто, ніж працівники українських заводів.

Чому одяг українських працівників виявився неякісним?

Диявол, як завжди, в деталях: закупівля спецодягу відбувалась децентралізовано, а постачальники не завжди надавали товар заявленої якості. У холдингу не був налагоджений ефективний процес постачання: кожен завод купував робочий одяг окремо у різних постачальників, які шили його з різних тканин. Тканини відрізнялись щільністю, складом, якістю та термінами збереження первісного вигляду. Крім того, виявилось, що постачальники використовували дешевші аналоги тканин, ніж ті, які декларували. Ситуацію ускладнювало ще й те, що за міжнародними стандартами виробництва харчових продуктів спецодяг потрібно прати щодня при температурі понад 60⁰C спеціальними хімічними засобами. Як результат — тканина не витримувала такого впливу, швидко зношувалась, втрачала свої властивості і зовнішній вигляд.

Комплексний підхід до вирішення проблеми

Після окреслення проблеми, керівництво холдингу обрало найбільш правильний варіант її вирішення. Було ініційовано окремий проект «Стандартизації та централізованої закупівлі спецодягу», який передбачав комплексний підхід — високі стандарти якості і єдиний постачальник. Щоб розібратися у ситуації й отримати експертну оцінку, до круглого столу з питань пошиття спецодягу і вибору тканин були запрошені основні постачальники спецодягу та виробники тканин України. З-поміж постачальників тканин була компанія «Тексіка».

«Ми відвідали один із заводів і побачили там різні причини ситуації, що склалася: величезна кількість забруднень тваринного походження, не зважаючи на високий рівень автоматизації та щоденне прання одягу робочих. Вигляд спецодягу свідчив про те, що імовірно, для його виготовлення був використаний Габардин зі 100% поліестеру у складі, який колись давно мав щільність 160 гр./м2. Чесно кажучи, костюм білого кольору на фабриці реально мав вигляд «ганчір’я», тому що Габардин взагалі не призначений для пошиття такого одягу»розповідає директор з маркетингу ТОВ "Тексіка" Юрій Луценко.

Для вирішення проблеми компанія «Тексіка» спиралася на власний та світовий досвід. Приміром, в Європі для спецодягу широко використовується змішана тканина саржевого переплетення щільністю більше 200 г/м2. Сировинний склад з переважним вмістом поліестеру 65% та 35% бавовни дуже добре себе зарекомендував.

Чи є в Україні тканина такої ж якості, як у Європі?

Так, в Україні є тканини високої якості, призначені для пошиття спецодягу. Усім критеріям зносостійкості відповідає тканина «Гарда Преміум 240». Для підтвердження її якості було організовано масштабну дослідну експлуатацію костюмів, пошитих з «Гарда Преміум», в реальних умовах – зі складними виробничими забрудненнями та щоденним пранням.

Для незалежної оцінки випробовували десятки костюмів на різних заводах протягом трьох місяців. В результаті, тканина «Гарда Преміум 240» пройшла всі надскладні випробування і підтвердила високу якість, а костюми робочих зберегли свій первинний вигляд.

Тканина для пошиття спецодягу Гарда Преміум 240

Тканина для пошиття спецодягу Гарда Преміум 240

Переваги тканини «Гарда Преміум 240»:

  • Конструкція цієї тканини саржевого переплетення розроблена з огляду на довготривалу експлуатацію, тому використано кардну пряжу з суміші первинного поліестеру та високоякісної бавовни, саме завдяки чому і зберігається первинний вигляд після тривалого використання.
  • Підвищений вміст поліестеру 65% покращує показники зносостійкості і стійкість до розривних навантажень. Наявність в складі 35% бавовни надає необхідні гігієнічні властивості.
  • Технічні параметри тканин Гарда™ підтверджені протоколами випробувань. Тканини сертифіковані відповідно до вимог міжнародного текстильного стандарту OEKO-TEX Standard 100 Class 2 (продукти, що контактують зі шкірою людини).
  • Одяг з Гарда™ добре тримає форму, зберігає колір після прання протягом тривалого часу, а також має презентабельний зовнішній вигляд.
  • Тканини Гарда™ різняться між собою щільністю і складом, але всі вони призначені для пошиття спеціального одягу, а також для костюмів співробітників керівної ланки (ІТП) — як для робіт в приміщеннях, так і назовні в теплу пору року.
  • Захищають від загальновиробничих забруднень (ЗВЗ) і механічних пошкоджень.

Таким чином, проблему з вибором високоякісної тканини для пошиття спецодягу було вирішено — керівництву залишилось лише визначитися з обсягами замовлень і кольорами спецодягу для різних напрямків. Завдяки «Гарда Преміум 240» і компанії «Тексіка» «трава» на українських заводах стала такою ж зеленою, як і в Європі.

Довідка


Що таке кардна пряжа?

Змішана пряжа – це безперервна тонка нитка з волокон обмеженої довжини, скручених між собою. За технологією виробництва та відповідно - якістю, розрізняють три типи пряжі:

  • Апаратна пряжа — найпростіший варіант, коли перед процесом «прядіння» немає етапів «вирівнювання волокон в одному напрямку». В якості сировини використовують залишки від виробництва якісних волокон та «коротковолокнисту» бавовну. Вона має низьку вартість, але знижує експлуатаційні характеристики готового виробу (менш міцна, висока схильність до пілінгу).
  • Кардна пряжа — перед прядінням є етап, на якому волокна «вирівнюють» між собою та «витягують» в довжину, використовуючи при цьому більш дорогу «середньоволокнисту» бавовну або суміш цієї бавовни з синтетичними або штучними волокнами. Саме завдяки цьому нитка, і відповідно тканина, стають більш міцними та зносостійкими. Отримуємо баланс міцності та оптимальної вартості. Саме цей варіант є найкращим для робочого спецодягу.
  • Гребінна пряжа — цю пряжу виробляють з «довговолокнистої» бавовни найвищої якості, а процес ускладнюється додатковими етапами. Попереднє «гребінне чесання» дозволяє отримати тонку, рівномірну по товщині, нитку пряжі, яка має найвищі показники міцності та зносостійкості в порівнянні з «апаратним» і «кардним» типами пряжі. Через високу вартість, доцільність використання «гребінної» пряжі в тканинах для робочого одягу є сумнівною. Вона використовується у тонких тканинах для повсякденного одягу та у «фешн» індустрії.

Відмінності технологічного процесу виробництва штапельної пряжі.

Відмінності технологічного процесу виробництва штапельної пряжі.

Замовити тканину Гарду Преміум 240

Обрати Гарду Преміум 240

Дізнатись більше у менеджера

Зателефонуйте мені